Pra-FD... ~PD~


Hello guys.... Assalamualaikum... salam pembuka bicara.. Dah lama kan Iba xupdate blog.. dah bersawang.. penuh habuk.. Hama pun ada jugak... Ishh... kena beli sapu sawang dengan sembur serangga ni.. haha

Iba update ni pun atas sebab Iba dah terlepas cakap nak update kat budak GT  masa pergi PD dengan dorang.. kalau xterlepas cakap hari 2, mesti Iba akan update blog sal pertunangan Iba... (kot....) haha.. Gempak giteww tajuk entry.. pra-FD.. haha.. ntah sempat ntah tidak Iba merasai FD GT akan datang..

"mati itu pasti"

Back to topic, we all pergi PD after habis exam.. gaya banyak gilos duitkan.. habis exam pergi bercuti.. haha.. bercuti la sangat.. 2 in 1.. Actually ada event kompang kat PD.. Sepupu mantan pengurus GT Zaheer Zainal.. emmmm.. Iba rasa Iba xupdate sal si Zaheer ni kawin kan? yela... xsempatla kononnya.. haha.. Si Zaheer ni dah bersatu dengan pilihan hati dia pada tahun lepas bulan 6.. Tarikh Iba xingat sbb bukan tarikh Iba pun.. kuang3.. jodoh dah sampai.. untung jodoh awal... meh nak bagi gambar dorang.. dorang ni sweet gilos....

Sweet gilos kan dorang... isteri si Zaheer ni nama dia kak Hajra.. 

Okay.. back to topic, kitorang gerak dari UM after asar pukul 6 dan terus la pergi ke rumah Zaheer ni di Puchong.. Sbb nak gerak sekali dengan zaheer n wife, dan pinjam kereta Zaheer.. Almaklumla kenderaan xcukup.. Kitorang gerak pada 17/1 hari Jumaat... yela.. Event hari sabtu, xkan nk pg sabtu jugakkan?  walaupun PD 2 xla jauh mana pun, tapi jauh la jugak sbb boleh jama', still kena pergi awal sebab takut sesat + Zaheer cakap dah disediakan ruamh untuk kitorang..

Dari Rumah Zaheer gerak after Maghrib, tapi Iba xsure jam berapa baru gerak sebab kitorang makan dulu kat rumah Zaheer... Solat maghrib pun kat rumah dia... Kami berjemaah okay.. Ni la sebab Iba sayang GT sangat3.. sebab banyak benda yang kitorang redah bersama.. sampaikan solat pun sama2.. heee~ event kali ni, lain dari yang lain... kami buat dua sesi.. satu sesi dua lagu.. xlalu nak nynayi 4 lagu sekali harung...

Perancangan asal kami, nak duduk dekat PD 2 dalam dua hari.. yela.. PD kan.. pantai kot.. sure la kitorg  ni pk nk mandi pantai.. Iba dah pk nak naik banana boat.. haha.. Tapi kita mampu merancang dan Allah yang menentukan... Allah adalah sebaik-baik perancang.. kitorang stay kat PD 2 cume satu malam je.. malahan xmandi pun pantai... *prank* harapan pecah nak naik banana boat.. haha..

Kenapa kitorang stay satu malam je? sebab, rumah yang kami duduk 2, nanti sure akan kongsi dengan family Zaheer.. bukan kami xselesa tapi kami xnak menyusahkan mereka... dan kami rasa xmanis... So, after main kompang tengah hari 2, kitorang rehat2 + solat + tidur, pas2 lepas asar kitorang gerak balik UM.. Sebelum balik, kitorang singgah pantai... jalan2 melihat keindahan ciptaan Allah + makan2 kat pantai + bertazkirah ditepi pantai + nak tgk sunset... Tapi di sebabkan awan tebal, xnampak sunset.. haha

Disebabkan pada awal tadi, kami dah rancang nak stay dua malam tapi jadi satu malam je, so, terpk pulak kitorang nak pergi jalan2 pada keesokan harinya.. dah alang-alang kereta ada, semua orang on.. nak tahu kitorang pg mane, tunggu entry seterusnya.. haha..

Actually, Iba rasa rindu sangat dengan geng GT.. nak tahu kenapa? sebab, dah lama sangat xpergi jalan2 sama2.. kalau dulu, selalu je jumpa + selalu je pg jalan sama2.. padahal dulu semua orang belaja, bz, assignment, lab report, projek kolej, tapi still ada masa untuk bersama... kalau dulu, after event mesti kitorang akan pg jalan2.. xkisahla jalan2 ke mana pun, yang pasti mesti ada.. terasa seperti benda wajib.. Tapi sem ni, segalanya berubah.. kalau dulu ada masa untuk bersama walaupun bz tapi sekarang xada masa sangat pun untuk bersama sbb dorang bz.. ada masa bersama itu pun time training... terasa semuanya lain.. sikap mereka pun dah lain.. dan.. mungkinla kalau di tanya, mungkin GT ni dah jatuh no 2 kot..

haha.. terluah pulak... okay.. sebab 2 Iba rasa happy sangat dapat berjimba-jimba engan dorang walaupun xsemua orang dapat join.. yang penting, senior2 4th year ramai yang join. lagi la rasa best gilos... n Iba akan rindu dengan kerenah dorang.. Iba cakap Pra-FD sebab memang terasa cam FD.. gerak ramai2, solat sama2, makan sama2.. heee~

Iba dah banyak melalut, so, u all tengok je la gambar2 yang bakal Iba jamu.. haha

training time.............

Iring time..






kompang di palu...

sesi pertama

rehat time... sementara tunggu sesi kedua..


sopan santun...

sesi kedua..
after main kompang dua sesi, semua orang penat.. + nak rehat... tapi.. Dorang sempat bergambar...


cantik anak dara ni... cume yang pakai tudung pink 2 je yg dah jadi puan...

uuuuuu... sweet giteww..
emmmm.. masing2 semua nak amik gambar dengan tagging2...

kakak cantik ni dah ada yang punya.. ngeh3

yang comel ni bakal puan...

adik yang manis ni masih single...

kakak cantik ni pu bakal puan..

Sebelum balik, bergambar dulu dengan pengatin.. amik berkat katanya...




we all OTW nak balik UM singgah pantai... makan pisang goreng.. nyum2...





kakak berdua ni lupe yang dorang pakai baju kurung.. haha

Geng GT mmg pantang jumpa camera..

angin pantai kuat sampai pasir boleh terbang.... haha 

Tazkirah di petang hari...

tazkirah by YDP hakim..
Pencetus Ummah Akim
Ustazah pilihan Jibah.. haha..~ time ni Iba yang giliran Iba yang bercerita ala-ala tazkirah..
merindui mereka.....

sayang GT ketat2...



..Terima kasih sudi baca..