Best moment Fday GT'13...

Assalamualaikum.. salam pembuka bicara..

  Dah lama rasanya iba xupdate blog.. huhu... dan nmpak sawang2 kt atas 2... hmmm... huhu.. post kali ni pun sal dak2 GT.. haha... harap2 tidak kebosanan untuk membacanya lagi.. haha... Iba bukan ape.. sengaja untuk berkongsi cerita.. Suka dan duka bersama family GT tersayang.. 

  2 minggu lps, team GT buat family day... biasa la... aktiviti tahunan.. Tahun lps kami dah jelajah pengkalan balak (xlah jelajah pun.. haha), tahun ni kami jelajah pula teluk batik.. yezza....

  Memang x diakui perjalanan family day GT tahun ni agak banyak masalah... mcm2 ada.. mungkin sbb lambat gerak... tp ada la jugak dekat 3 minggu kitorg bersedia..emm... mungkin akan datang kene rancang setahun.. haha.. take noted ye adik2 GT... kui3... Alhamdulilah, walaupun banyak masalah yg d hadapi dr segi cari tempat, cari  homestay, kenderaan, tshirt, mkn tgh hari... haha.. mcm2 la.. jenuh la nk taip satu2 kan.. law orang yang selalu arrange family day ni tahu la masalah2 ape yg kami lalui...

  Entry kali ni bukan cte masalah perjalanan Family Day GT taw... tapii.......... Kenangan terindah kami... weee..... walaupun banyak masalah... huhu...

  1st sekali... maaf lah kepada senior2.. kami mmg tahu banyak sangat kekurangan utk Family day kali ni... kesilapan yag tidak dapat di elakkan.. maaf kpd mereka2 yg datang lambat ke teluk batik.. sampai2 terus buat kerje... maaf sgt3.. mmg kesalahan kami di pihak pengurusan.. Kesian korangkan.. sampai2 dah la pnt, terus kene tinggal dan kene buat kerje.. huu.... maaf...

  2nd.. tq kepada super duper senior sbb sudi join memeriahkan lagi family day GT ni... roy, peri, kak di, kak eira, kak mashi, kak umai... Tq jugak kpd2 mereka yang dah sumbang kereta... sanggup join kitorang n sumbang kereta walaupun xjoin GT.. both safwan.. thankz a lot.. jasamu dikenang... haha.. tq jugak kat kawan2 n adik2 yang berjaya buat event terbaik ni....

  3rd... terima kasih yang tidak terhingga kt mak abah sbb izinkan team2 GT datang rumah.. huhu.. hajat Iba tercapai.. teringin nk mak  ngn abah jumpa team GT.. biar dorang tahu dengan sape anak dorang berkawan n bergaul... huhu... tq mak msk sbb msk sedap2.. n tq abah sbb sanggup masuk parit tangkap ikan keli demi team2 GT.. haha... utk pengetahuan team2 GT, ikan keli 2 abah tangkap kt parit depan rumah demi korag.... sila terharu ye... haha...

  Sesi penghargaan dah habis... haha... sekali lagi nk ingatkan.. entry ni bukan entry sal masalah ataupun penghargaan...

  Family day kali ni, mmg Iba sangat xsabar nk pg.. n dtg pantai teluk batik 2.. sbb xasabar nak main air ngn dak2 GT.. haha.. petang 2 lps asar, kitorg g pantai.. n buat aktiviti seperi yang telah d rancang dek pian n faie.. huhu... sangat best.. 1st time main binatang apa ntah namanya 2... iba pun xtahu.. yg cm piring 2.. mmg nice ptg 2 mandi pantai.. sampai dekat2 nk maghrib baru naik.. ingatkan nk tukar baju sbb malam 2 ada AGM GT.. huhu.. ada bbq... dekat nk maghrib 2 terus hidupkan bara api..  so, xsempat tukar baju pun samapi la habis AGM... still pakai baju mandi laut td... penuh ngn pasir.. 

  sangat jeles dengan mereka2 yang balik... dengan mereka yang bersih.. mesti dorang rasa selesa habis.. Iba ni rasa melekit semua ada.. dengan bau asap bagai.. mcm2.. ingatkan Iba sorg je yg xbalik n tukar baju.. rupenya ramai je.. tp rasanya iba la yang paling obvious sbb terlalu teruja mandi laut.. haha.. tp tetp best..

  Waktu bakar2, ada pulak jiran sebelah 2 baik... mule2 bg kitorang coleslow purple... pas2 kitorang balas dengan betik... lps 2, dah nk habis bakar, dorang dengan baik hatinya bagi kitorang ikap patin utk di bakar.. sagt2 baik hati ye.. dah la banyak ekor...  huhu... waktu AGM la org nk mkn2.. tapi iba mkn jugak.. cume xberapa... sbb.... almaklumla org duk dapur.. nkr2 pas2 masuk mulut.. haha.. makanya kenyang dulu la.. rasa membazir pulak kt bihun2 2.. maa ye bihun.. haha.. tahu x, jd org dapur ni seronok.. sbb dapat mkn lebih... dapat mkn dulu.. pas2, law mknan 2 ada racun ke ape ke, mmg org dapur la mati dulu sbb dia yang mkn dulu.. haha

  Mlm AGM 2, ada prank.. sgt kesian dekat org yg kene baling ngn telur... alhamdulillah iba xkena.. sgt bertuah.. tp xberuah jugak.. sbb masa mandi pantai 2, xthu sape yg duk baling2 pasir kt iba.. asa nk mrh pun ada masa 2.. haha... tp dapat d kawal...

  Habis AGM  je, balik homestay... sambung kat homestay... sesi yg d tunggu org.. sesi cabutan bertuah... sgt3 menarik ye... sbb dorang pakai no fon... tp lg menarik n best law dorang cl nombor yang dorg dah cabut 2... org2 akan tertunggu2 hp sape yg bunyi... sgt2 menarik... saspen gitu.. haha... mungkin tahun depan boleh buat.. take noted jugak ye adik2 GT... huhu... cehh!!! bajet dorg nak baca blog kau ke jibah!! (monolog dalaman).. pas2, ada tukar2 hadiah... saat2 yg dtgu2.. nak thu sape dapat hadiah iba.. mnx maaf kt sape yg dapat 2.. tp mmg iba ikhlas nk bg...sbb bnda 2 cute.. huhu..   tq sape yg bg iba tupperware... tupperware 2 iba dah la duk tenang2 kt hinode shop.. tp xbeli2 sbb rasa cm xada keperluan.. Alhamdulillah... Allah mmg syg kt Iba.. ape yg iba hajatkan tercapai.. cume lambat sikit la.. haha..

  balik dari homestay para jejaka, ingat nk mandi terus tp bg peluang kt dorg2 dulu.. sbb takut dorg tgu lmbt sbb iba nk kene buang pasir kt baju.. sian dorg tgu nti.. haha.. tunggu punya tunggu sampai tertido, last2 mandi pukul 3.30 pg... mmg gile kan... solat isyak kul 3.50.. mmg terbaik..

  pada keesokan hari, hari2 yg d tgu iba.. sbb nak main air lg la.. ape lg.. lps sarapan baru pg ke pantai.. pg 2 pun ada aktiviti indoor... spontan.. tanya soalan n balas pantun.. haha.. terbaik.. mmg hebat2 dak GT ni balas pantun...  huhu

  kemudian, time 2 main banan boat.. mule2 ingat nk naik semua perempuan... pas2, xjadi... sbb naik laki ngn perempuan.. iba trip yg 1st... dorang mnx uncle boat 2 jatuh kan 2 kali.. kt tgh laut 1, n kt tepi pantai.. haha.. mmg best sgt2.. jatuh kt tgh2 laut 2 mmg terbaik la.. haha.. dah la iba xtahu berenang, pas2, tercampak jauh dr banana boat 2.. tp nasib baik ada hamba Allah ni baik hati sgt tarik iba.. haha... tarik life jacket iba sampai ke banana boat.. ni lg 1 experience baru... sgt3 susah nk naik balik kt banana 2 ble dh jatuh kt gth2 laut...  nasib baik jugak la ada hamba Allah ni baik hati duk tarik life jacket iba sampai iba boleh naik.. haha... maaf sgt3... n terkantoila iba berat.. haha.. maaf sgt3.. mana la iba xsyg GT ketat2...  waktu iba duk terkapai2 nk survive kt tgh2 lautan, ada yg sudi tarik, time iba duk terkapai2 nk naik boat pun ada org tarik.. dorang 2, team GT... love u all lah dak2 GT...

  Xpuas naik banana boat, naik pulak yang baring 2.. 2 lagi extreme... haha.. sgt melambung sb iba berat... kesian kt org2 yg naik ngn iba.. haha.. n waktu d terbalikkan 2, sekali je pusing dah terjatuh dlm air.. sbb iba berat... =.='  huhu... time ni pun ada org tarik iba ke tepi pantai... org yg sama tarik iba masa nk ke banana boat 2.. tq sgt2.. huhu.. tp mmg best la.. sampai xtergambar dek kata2.. gara2 naik benda alah ni la kitorg check out lambat... 

  Xsempat ah nk g lumut cari sourvenir... makanya xada jajan dr teluk batik.. balik 2 singgah rumah iba kt sabak bernam... weee... rasa seronok sbb dpt balik rumah walaupun kejap... sian kt dorg2.. pnt.. lg2 driver2... dah kenyang mkn, maka balik la ke um... huhu.. perjalanan yg sgt menarik... kt latar 2, singgah pulak mkn cendol bakar... ahhaha.. mcm2 kn kitorg... lps dari cendol bkr. masing2 bwk haluan masing2.. sbb dh gelap... n ada jugak yg sesat.. haha... sian kt dorg sesat.. tp jumpa dorg balik kt rnr jejantas.. huhu...after solat semua, go to kk9.. yeay!!!Mmg sgt3 penat.. perjalanan yg penuh dengan liku2... haha...

  Mmg best sgt3... ukhuwah dlm GT mmg sgt3 kuat... huhu.. wah... agak2 law ada contest buat karangan, agak2 iba leh mng x.. haha.. mmg bnyk la bebelkan.. haha...


haha..... nampak xketerujaan  mandi kt c2...

ni je la yg dorg buat law masuk laut...

ni la salah satu aktiviti ptg 2.. duk baling2 belon air..
Ni game belah pg.. spontan.. 
ketrujaan nk naik banana boat... semua teruja..
wooooo........ sonok sgt3.....
nmpak x banana boat kt blkg 2 dh sampai...
dapur 1... blass kau.. ramai gitu...
dapur 2.... haha.. ni la org2 yg msk...
iba dah nampak hadiah iba.. wuuuu....
untungleshidie... dapat set cawan...
ni le muke2 org yg seronok dapt hadiah...
time to go......... 

yeay.... dorang dh sampai kt rumah iba... siap mkn2 lg..
xtahu ape yg dorang khusyuk sgt dengo 2....
huhu.. ni la die... team GT yang ak syg... wee........

   wuhu..... kenangan yang sgt indah..... ^_^
..Terima kasih sudi baca..