::Petua hilangkan kepedihan mata terkena percikan cili::

Assalamalaikum..

Salam pembuka bicara... selamat pagi to all reader.. Mulakan pagi anda dengan senyuman yang manis.. tarik nafas..... senyum.... hembus nafas....

Di pagi yang hening ni, Iba nak share dekat u all semua satu tips traditional... haha.. Pakcik Iba yang bagitahu.. So, Iba rasa terpanggil untuk berkongsi..

U all orang perempuan, mesti biasa pergi dapur kan...?

Ha.... mesti biasa gune lesung batu kan untuk tumbuk cili, bawang, belacan dan sebagainya lah.. Tak kenal lesung batu?? aduhai sayang.. kalau tak kenal bermakna rumah dia ta ada lesung batu la kot.. gune blender je.. hahaha..

Lesung batu bersama cili dalam nya.

Kalau dah biasa gune benda alah ni, mesti biasa terpercik kan.. lagi2 kalau tumbuk cili.. kalau terpercik dekat tangan, masih boleh tahan bukan.. kalau terpercik terkena mata??? aduh!!! sakit kot....

Apa yang u all buat kalau dalam situasi begini? konfem terus pergi sinki kan... nak basuh mata.... masukkan air dalam mata... lama masukkan air dalam mata baru hilang kan..

Iba ada tips yang sangat cepat hilang bila terkena percikan cili tadi.. Mujarab.. Yang penting yakin dengan kekuasaan Allah...

Sonang ja tipsnya.. apabila u all semua kakak2, adik2, mak2, cik2 terkena percikan cili sewaktu menumbuk cili, terusla pergi ke bilik air ataupun tandas ataupun sinki pun boleh kalau u all nak... U all terus siram ibu jari kaki u all.. siram dan terus siram sehingga ianya dah tak pedi lagi... sekejap je... seminit je.. tak sampai pun seminit...

Tips ni mujarab kot... Iba dah cuba banyak kali.. terbaik..

Haha.. okay.. selamat mencuba.. semoga bermanfaat untuk kita semua..

Sekian.. ^_^



..Terima kasih sudi baca..

Tahniah bro!! (Si Jantung Hati)

Assalamualiakum..

Hai reader sekalian.. selamat datag untuk entry yang seterusnya.. haha.. Dah lama sangat Iba tak update blog kan.. sebenanya Iba banyak je cerita nak share2 dengan hampa semua.. Sharing is caring.. hah.. Tapi Iba sangat lah malas + tak ada masa nak update = blog tak terupdate..

Back to topic entry Iba kali ni..Iba nak story tentang someone yang ada kat hati Iba ni.. Dah lama dah dia bertapa kat dalam hati Iba.. jeng3.. Siapakah dia??

Tak kisahla siapa dia kan, Iba tetap nak cerita jugak.. okay.. untuk pengetahuan semua, si dia esok daftar masuk PUSASDA (Pusat Latihan Asas Tentera Darat) untuk training selama 6 bulan.. Tentera kau.. Jangan main2.. Bangga gitu.. haha..

So, Iba nk wish tahiah, congrate, chukahe, mabruk.... Semoga Si dia ni tahan dari segi fizikal and mental semasa training.. orang kata training tentera ni dasyat... yela.. Classmate Iba masuk PALAPES (Pasukan Latihan Pegawai Simpanan) pun dasyat training.. ni kan pulak tentera... Semoga Si dia dapat membahagiakan mak abah satu hari nanti.. Jadi anak yang soleh ye bro.. duduk jauh tu jangan buat hal pulak..

Nak cerita pasal Si dia ni, agaknye dah memang rezeki dia masuk tentera kot, masa temuduga akhir dia tak bawa sijil kelahiran/surat beranak.. kalau nak di ikutkan kenyataan dalam surat, kalau dokumen tidak lengkap dikira gagal, tapi rezeki Si dia pegawai yang interview suruh dia datang esok and bawak sijil kelahiran.. untungkan dia.. rezeki2..

Masa kat tempat interview tu, kawan2 duk bercerita pasal interview awal, tapi Si dia tak tahu ape2 sebab Si dia tak pergi pun interview awal 2.. terus pergi interview yang akhir.. untung3...

Haha.. siapakah2...?? siapakah gerangan tersebut..jeng3..

Jom kenal Si dia ni...


Ni waktu Si dia zaman dolu2...

Haha.. Ni zaman kanak2 riang..

raya 2013... Ni la yang selalu di hati Iba.. wink2.. 

Haha.. dah kenalkan... cukupla kenal muke je.. okay..


Selamat malam kalian..


sekian.. ^_^
..Terima kasih sudi baca..

:: 1st doodle::

Assalamualaikum...

    salam pembuka bicara.. sudah bersawang blog Iba ni.. entry kali ni berkaitan doodle.. pejam clik pejam celik umat islam dah puasa yang ke 19.. Sekejap je masa belalu... Salam ramadhan untuk umat islam semua manfaatkan ramadhan tahun ni sebaiknye.. Takut-takut tahun depan kite tidak berkesempatan melaluinya lagi..

    Berbalik pada topik doodle tadi.. Sejak kebelakangan ni, sepanjang bulan ramadhan ni, Iba sangat-sangat berminat dengan doodle... Ada kawan Iba buat doodle comel sangat.. Rasa jeles datang tanpa diundang sebab die pandai buat doodle yang comel..

  Maka dengan azam yang penuh, Iba pun blaja dengan slow bak kata blogger terkenal Wan hazel belajar slow-slow jangan tergopoh gapah, study benda ni tak ada final exam... maaf wan.. Iba pinjam ayat wan..
Dengan bangganya Iba dapat buat satu doodle.. walaupun tidak comel ataupun lawa ataupun sebagainya la.. Iba dah berusaha.. maklumla orang baru nak berjinak-jinak dengan adobe photoshop..


    Huhu... Comotkan doodle Iba...


    Credit to Wan Hazel sebab menyediakan tutorial macam-macam.. Dan sangat bermanfaat.. Boleh la kawan-kawan berkunjung ke blog beliau.. ^_^

    Ok.. sekian.. ^_^
..Terima kasih sudi baca..

:: Tips terbaik kejut anak bangun Subuh..~ cara terbaik dari mak tercinta...::

Assalamualaikum.. salam pembuka bicara.. Salam 1 malaysia...


  Pagi2 buta ni, Iba nk kongsi tips yang terbaik.. haha... Mak yang buat kt Iba sendiri... haha...Tips kejut anak bangun subuh... Sempat lagi nak kongsi walaupun tengah study skg ni... haha..  rasa tertarik2 utk kongsi.. kui3..

  Kalau cara biasa mak or abah nk kejut anak bangun subuh, dorang paling x pun, gune suara yang tinggi sbb dah puas kejut anak xbangun2 jugak.. subuh dah nak habis... ada jugak yg gune rotan... cubit bagai... yela.... ana2 tidur matikan... agaknya kalau bom meletup kt sebelah telinga pun xdengar agaknya... haha..

   La ni........ Iba nk bagi tips baru untuk ibu2 n abah2... xyah la jerit2 bagai... sakit tekak pg2 buta jerit2... nti law pg2 dah marah2 nanti sampai ke tengah hari xada mood.. huhu.. Tips ni, Iba nk kongsi sbb iba rasa cam menarik sgt3.... Ia berlaku kat Iba sendiri..

   Minggu lepas Iba balik rumah... 4 hari 3 malam kt rumah.... so 3 kali subuh kt rumah... Memang iba sangat susah nak bangun.. sbb tidur mati..  kalau kat rumah mmg mak or abah yang kejut bangun subuh.... kita tengok mak Iba kejut iba cm ne...


  • Subuh 1st kat rumah :: mak berdiri depan pintu sambil baca ma'thurat.. dalam keadaan kipas mak matikan dan lampu terpasang.....
  • subuh 2nd kat rumah :: mak duduk kt sebelah iba, sambil baca ma'thurat sambil 2, tangan mak duk belai2 tangan iba... suara mak masuk mimpi iba... dalam mimpi 2, orang 2 baca ma'thurat sambil cuit2 iba... rupe2nye yang reality mak yang buat... terus bangun...
  • subuh 3rd kat rumah :: mak duduk kt sebelah sambil baca ma'thurat jugak, tapi kat tangan mak ada pengorek telinga dari bulu ayam... sambil baca ma'thurat tangan mak duk kacau2 telinga Iba ngn pengorek 2... terus terjaga sbb geli... 


   haha.... terbaik kan cara mak... so.... kesimpulannya, tips nk kejut anak, cukup la dengan baca ma'thurat, or ayat-ayat quran, sambil 2 tangan kita duk belai2 anak.... mesti dia terjaga kalau die buat denngan cara lembut... so, die bangun tidur pun xada la marah2 sbb terkejut.... kan3...

   huhu.. okay.. takat ni sudah.... Iba nk gi sambung study... minggu depan nak exam final dah.. daa...........




..Terima kasih sudi baca..

Best moment Fday GT'13...

Assalamualaikum.. salam pembuka bicara..

  Dah lama rasanya iba xupdate blog.. huhu... dan nmpak sawang2 kt atas 2... hmmm... huhu.. post kali ni pun sal dak2 GT.. haha... harap2 tidak kebosanan untuk membacanya lagi.. haha... Iba bukan ape.. sengaja untuk berkongsi cerita.. Suka dan duka bersama family GT tersayang.. 

  2 minggu lps, team GT buat family day... biasa la... aktiviti tahunan.. Tahun lps kami dah jelajah pengkalan balak (xlah jelajah pun.. haha), tahun ni kami jelajah pula teluk batik.. yezza....

  Memang x diakui perjalanan family day GT tahun ni agak banyak masalah... mcm2 ada.. mungkin sbb lambat gerak... tp ada la jugak dekat 3 minggu kitorg bersedia..emm... mungkin akan datang kene rancang setahun.. haha.. take noted ye adik2 GT... kui3... Alhamdulilah, walaupun banyak masalah yg d hadapi dr segi cari tempat, cari  homestay, kenderaan, tshirt, mkn tgh hari... haha.. mcm2 la.. jenuh la nk taip satu2 kan.. law orang yang selalu arrange family day ni tahu la masalah2 ape yg kami lalui...

  Entry kali ni bukan cte masalah perjalanan Family Day GT taw... tapii.......... Kenangan terindah kami... weee..... walaupun banyak masalah... huhu...

  1st sekali... maaf lah kepada senior2.. kami mmg tahu banyak sangat kekurangan utk Family day kali ni... kesilapan yag tidak dapat di elakkan.. maaf kpd mereka2 yg datang lambat ke teluk batik.. sampai2 terus buat kerje... maaf sgt3.. mmg kesalahan kami di pihak pengurusan.. Kesian korangkan.. sampai2 dah la pnt, terus kene tinggal dan kene buat kerje.. huu.... maaf...

  2nd.. tq kepada super duper senior sbb sudi join memeriahkan lagi family day GT ni... roy, peri, kak di, kak eira, kak mashi, kak umai... Tq jugak kpd2 mereka yang dah sumbang kereta... sanggup join kitorang n sumbang kereta walaupun xjoin GT.. both safwan.. thankz a lot.. jasamu dikenang... haha.. tq jugak kat kawan2 n adik2 yang berjaya buat event terbaik ni....

  3rd... terima kasih yang tidak terhingga kt mak abah sbb izinkan team2 GT datang rumah.. huhu.. hajat Iba tercapai.. teringin nk mak  ngn abah jumpa team GT.. biar dorang tahu dengan sape anak dorang berkawan n bergaul... huhu... tq mak msk sbb msk sedap2.. n tq abah sbb sanggup masuk parit tangkap ikan keli demi team2 GT.. haha... utk pengetahuan team2 GT, ikan keli 2 abah tangkap kt parit depan rumah demi korag.... sila terharu ye... haha...

  Sesi penghargaan dah habis... haha... sekali lagi nk ingatkan.. entry ni bukan entry sal masalah ataupun penghargaan...

  Family day kali ni, mmg Iba sangat xsabar nk pg.. n dtg pantai teluk batik 2.. sbb xasabar nak main air ngn dak2 GT.. haha.. petang 2 lps asar, kitorg g pantai.. n buat aktiviti seperi yang telah d rancang dek pian n faie.. huhu... sangat best.. 1st time main binatang apa ntah namanya 2... iba pun xtahu.. yg cm piring 2.. mmg nice ptg 2 mandi pantai.. sampai dekat2 nk maghrib baru naik.. ingatkan nk tukar baju sbb malam 2 ada AGM GT.. huhu.. ada bbq... dekat nk maghrib 2 terus hidupkan bara api..  so, xsempat tukar baju pun samapi la habis AGM... still pakai baju mandi laut td... penuh ngn pasir.. 

  sangat jeles dengan mereka2 yang balik... dengan mereka yang bersih.. mesti dorang rasa selesa habis.. Iba ni rasa melekit semua ada.. dengan bau asap bagai.. mcm2.. ingatkan Iba sorg je yg xbalik n tukar baju.. rupenya ramai je.. tp rasanya iba la yang paling obvious sbb terlalu teruja mandi laut.. haha.. tp tetp best..

  Waktu bakar2, ada pulak jiran sebelah 2 baik... mule2 bg kitorang coleslow purple... pas2 kitorang balas dengan betik... lps 2, dah nk habis bakar, dorang dengan baik hatinya bagi kitorang ikap patin utk di bakar.. sagt2 baik hati ye.. dah la banyak ekor...  huhu... waktu AGM la org nk mkn2.. tapi iba mkn jugak.. cume xberapa... sbb.... almaklumla org duk dapur.. nkr2 pas2 masuk mulut.. haha.. makanya kenyang dulu la.. rasa membazir pulak kt bihun2 2.. maa ye bihun.. haha.. tahu x, jd org dapur ni seronok.. sbb dapat mkn lebih... dapat mkn dulu.. pas2, law mknan 2 ada racun ke ape ke, mmg org dapur la mati dulu sbb dia yang mkn dulu.. haha

  Mlm AGM 2, ada prank.. sgt kesian dekat org yg kene baling ngn telur... alhamdulillah iba xkena.. sgt bertuah.. tp xberuah jugak.. sbb masa mandi pantai 2, xthu sape yg duk baling2 pasir kt iba.. asa nk mrh pun ada masa 2.. haha... tp dapat d kawal...

  Habis AGM  je, balik homestay... sambung kat homestay... sesi yg d tunggu org.. sesi cabutan bertuah... sgt3 menarik ye... sbb dorang pakai no fon... tp lg menarik n best law dorang cl nombor yang dorg dah cabut 2... org2 akan tertunggu2 hp sape yg bunyi... sgt2 menarik... saspen gitu.. haha... mungkin tahun depan boleh buat.. take noted jugak ye adik2 GT... huhu... cehh!!! bajet dorg nak baca blog kau ke jibah!! (monolog dalaman).. pas2, ada tukar2 hadiah... saat2 yg dtgu2.. nak thu sape dapat hadiah iba.. mnx maaf kt sape yg dapat 2.. tp mmg iba ikhlas nk bg...sbb bnda 2 cute.. huhu..   tq sape yg bg iba tupperware... tupperware 2 iba dah la duk tenang2 kt hinode shop.. tp xbeli2 sbb rasa cm xada keperluan.. Alhamdulillah... Allah mmg syg kt Iba.. ape yg iba hajatkan tercapai.. cume lambat sikit la.. haha..

  balik dari homestay para jejaka, ingat nk mandi terus tp bg peluang kt dorg2 dulu.. sbb takut dorg tgu lmbt sbb iba nk kene buang pasir kt baju.. sian dorg tgu nti.. haha.. tunggu punya tunggu sampai tertido, last2 mandi pukul 3.30 pg... mmg gile kan... solat isyak kul 3.50.. mmg terbaik..

  pada keesokan hari, hari2 yg d tgu iba.. sbb nak main air lg la.. ape lg.. lps sarapan baru pg ke pantai.. pg 2 pun ada aktiviti indoor... spontan.. tanya soalan n balas pantun.. haha.. terbaik.. mmg hebat2 dak GT ni balas pantun...  huhu

  kemudian, time 2 main banan boat.. mule2 ingat nk naik semua perempuan... pas2, xjadi... sbb naik laki ngn perempuan.. iba trip yg 1st... dorang mnx uncle boat 2 jatuh kan 2 kali.. kt tgh laut 1, n kt tepi pantai.. haha.. mmg best sgt2.. jatuh kt tgh2 laut 2 mmg terbaik la.. haha.. dah la iba xtahu berenang, pas2, tercampak jauh dr banana boat 2.. tp nasib baik ada hamba Allah ni baik hati sgt tarik iba.. haha... tarik life jacket iba sampai ke banana boat.. ni lg 1 experience baru... sgt3 susah nk naik balik kt banana 2 ble dh jatuh kt gth2 laut...  nasib baik jugak la ada hamba Allah ni baik hati duk tarik life jacket iba sampai iba boleh naik.. haha... maaf sgt3... n terkantoila iba berat.. haha.. maaf sgt3.. mana la iba xsyg GT ketat2...  waktu iba duk terkapai2 nk survive kt tgh2 lautan, ada yg sudi tarik, time iba duk terkapai2 nk naik boat pun ada org tarik.. dorang 2, team GT... love u all lah dak2 GT...

  Xpuas naik banana boat, naik pulak yang baring 2.. 2 lagi extreme... haha.. sgt melambung sb iba berat... kesian kt org2 yg naik ngn iba.. haha.. n waktu d terbalikkan 2, sekali je pusing dah terjatuh dlm air.. sbb iba berat... =.='  huhu... time ni pun ada org tarik iba ke tepi pantai... org yg sama tarik iba masa nk ke banana boat 2.. tq sgt2.. huhu.. tp mmg best la.. sampai xtergambar dek kata2.. gara2 naik benda alah ni la kitorg check out lambat... 

  Xsempat ah nk g lumut cari sourvenir... makanya xada jajan dr teluk batik.. balik 2 singgah rumah iba kt sabak bernam... weee... rasa seronok sbb dpt balik rumah walaupun kejap... sian kt dorg2.. pnt.. lg2 driver2... dah kenyang mkn, maka balik la ke um... huhu.. perjalanan yg sgt menarik... kt latar 2, singgah pulak mkn cendol bakar... ahhaha.. mcm2 kn kitorg... lps dari cendol bkr. masing2 bwk haluan masing2.. sbb dh gelap... n ada jugak yg sesat.. haha... sian kt dorg sesat.. tp jumpa dorg balik kt rnr jejantas.. huhu...after solat semua, go to kk9.. yeay!!!Mmg sgt3 penat.. perjalanan yg penuh dengan liku2... haha...

  Mmg best sgt3... ukhuwah dlm GT mmg sgt3 kuat... huhu.. wah... agak2 law ada contest buat karangan, agak2 iba leh mng x.. haha.. mmg bnyk la bebelkan.. haha...


haha..... nampak xketerujaan  mandi kt c2...

ni je la yg dorg buat law masuk laut...

ni la salah satu aktiviti ptg 2.. duk baling2 belon air..
Ni game belah pg.. spontan.. 
ketrujaan nk naik banana boat... semua teruja..
wooooo........ sonok sgt3.....
nmpak x banana boat kt blkg 2 dh sampai...
dapur 1... blass kau.. ramai gitu...
dapur 2.... haha.. ni la org2 yg msk...
iba dah nampak hadiah iba.. wuuuu....
untungleshidie... dapat set cawan...
ni le muke2 org yg seronok dapt hadiah...
time to go......... 

yeay.... dorang dh sampai kt rumah iba... siap mkn2 lg..
xtahu ape yg dorang khusyuk sgt dengo 2....
huhu.. ni la die... team GT yang ak syg... wee........

   wuhu..... kenangan yang sgt indah..... ^_^
..Terima kasih sudi baca..

Feseni'13

Salam pembuka bicara....

  Entry lepas, Iba ada cerita mengenai kem feseni.. so, entry kali ni mengenai Feseni pulak lah... after kem feseni, Feseni pulak la kan... 

  Tahun ni Iba xjoin Feseni sbb xterpilih la... huhu... ramai sangat yg tanya Iba knp xterpilih.... haha... Sejujurnye mmg Iba xdpt nak jawab la soalan2 2... ye la... Iba Mane la tahu sbb ape xterpilih n xpernah pulak nk tanya... Iba just jawab kt mereka2 yang tanya ni, sbb Iba xberdisiplin, selalu turun training lambat, lambat catch up, xada rezeki, ada hikmah d sebalik pemilihan tersebut.... haha... cume i2 je yg mampu iba jawab...

  Huhu... mmg ada hikmah pun iba  xterpilih masuk feseni.. 2 minggu lepas masuk sem, iba d beri mandat sebagai pengarah projek... andai kata la Iba terpilih feseni, confirm la iba xdpt nk bg sepenuh tumpuan... confirm kepala pening sangat, xtahu nak bg masa... i2 la hikmah d sebaliknye.. Nampak x Allah mmg sayang akan hamba2Nya... sbb Allah sayang Iba la, Iba xterpilih Feseni & laksanakan tanggungjawab sbg pengarah.. Andaikata terpilih, confirm la Iba tambah dosa, sbb xdpt jalankan tanggungjawab n amanah yg d beri.. Alhamdulillah...

  Tahun lepas, Kolej kediaman Tun syed zahiruddin (kk9) dapat johan dalam acara kompang selawat.. Ha..! Gema Tanjung la yang mewakili kk9 2 dlm acara kompang 2... Alhamdulillah.... Tahun ni, Gema Tanjung dapat mengekalkan lagi kejuaraan 2... mmg berbaloi dgn usaha dorang.... huhu.. GT mmg awesome!!


tgk la video ni... GT mmg terbaik...






Master ( Prof. Madya. Dr Sabri b Musa) pun hadir utk menyaksikan GT bertanding..

Kebiasaan bg GT baca doa sebelum bertempur..






emmmm... ni la wajah2 yg berjaya mengharumkan nama kolej...


Saat2 yg mendebarkan... keputusan sdg d umumkan....

 kesiannya pengurus kite....dapat juara pun masih kene baling ke udara...

Otai hakim pun kene baling jugak... huhu

coach pun kene baling jugak.. haha.. nasib badan...


Family besar GT...... Gt awesome..... ^_^

..Terima kasih sudi baca..

Kenangan kem feseni'13

Dengan nama Allah.....

   Salam sejahtera... hai... i'm back.. setelah lama tidak berceloteh dlm blog ni.... hmm... dah bersawang blog ni kan... haha... sebenarnya dah lama nk update tp ada kekangan menyebabkan xleh nk update... ok.. Now iba banyak nk cite sal dak2 GT... Untuk pengetahuan u alls, team GT dh bertambah... of coz la dak2 1st year ahli baru GT... huhu... Selamat datang ye adik2 sekalian... Walaupun dh lmbt, still jugak nk ucap selamat datang ke keluarga besar GT...

   Seperti biasa la @ aktiviti setiap tahun utk budak2 yg nk masuk feseni... xtahu ape feseni, pandai2la godek entry iba.. malas nk cite lg sekali... emmm... so, tahun ni kire ada la jugak kem feseni untuk dak2 kompang.. Iba join lagi sekali kem feseni ni.. tahu x knp iba nk join sekali lg kem feseni ni... sbb iba tahu dalam kem ni la kite nk knl dorang lg rapat terutamanya adik2 GT yang baru... Iba mmg jenis susah nk ingt nama orang baru kenal.. dengan cara selalu ngn dorang, gurau2 tegur2, maka iba ingat lah nama dorang.. Sanggup xpegi kenduri kawin kawan demi keluarga GT...  

   Mcm2 la aktiviti yang kitorang buat sewaktu kem feseni.. sampai Iba pun xtaw nk start dr mana.. Iba secara rawak je la.. sebagai santapan... huhu..

   Aktivitinye lebih kurang mcm tahun lepas jugak.. belajar lagu2 kompang like gurindam jiwa, pengantin baru, lemak manis, dan macam2 la tp ni utk adik2 la.. bg iba ni kire refresh sbb iba dh pernah belajar.. Tapi ada juga lagu2 yang iba baru belajar terutamanya lagu yang nk d bawa masuk feseni.. tahun ni pun ada pg pasar jugak tp yg specialnya tahun ni kitorang pg 2 kali.. yela.. sbb 2 minggu kan... pasar UIA 2 seminggu sekali.. lps 2, ada jugak pg TTDI seperti tahun lps... Tp tahun ni kami p 2 kali jugak.. dengan membawa modul2 yang berbeza dr tahun lps, n xbawak kompang pun pg TTDI sbb tahun lps dh pernah kene sound ngan pak guard kt c2.... tahu x, tahun ni kitorang ada lukis banner sendiri...smart sgt idea2 dak2 GT ni... dpt lihat kekreativan msg2 terserlah serta sifat bantu membantu.. pas2 tahun ni ada pg uptown kt damansara... saje2 mkn angin ngn dak2 GT... haha.. mcm2 kan hal dak2 GT ni... ha!!! dorang la ajar iba aktif twitter... semua gara2 dorg.. kui3

   Nk cite sepanjang kem feseni ni, mmg xhabis... n penat la iba nti nk menaip kan... hahaha... so, kite terus lompat pada mlm terakhir kem... seperti tahun lps juga, mereka2 yang pertama kalinya baru masuk kem feseni kene tulis "surat cinta".. hehe... senior2 je yg baca surat 2.. d sbbkan iba ni senior yg xberapa nk senior sgt so, xpyh la baca surat 2.. tahun depan la kot agaknye brpeluang nk baca "surat cinta" 2 sekiranya panjang umo la.... 

  Untuk pengetahun semua la.. yang masuk kem feseni, tidak semestinya die pun masuk feseni mewakili kk9.. kitorang ada pemilihan.. mungkin la kot d tgk dr segi disiplin, kepekaan dan xtaw lah ape yg d tgknye lg.. pd mlm pemilihan 2, nak tahu x ape yg org2 kuat GT buat.. kamk semua kene prank.. kene tuang tepung.. emm.. tutup mata la sangat kan..buat pertama kalinye kene tepung sebanyak 2... sampai xpasal2 iba mengeluarkan air mata.. speechless... haha... dorang mmg terbaik nk kenekan orang pas2 lari naik bilik xturun2... paling klaka, dorang2 yang konon2 "teraniaya" ni, xdapat org, dpt moto jd la.. habis moto dorg kene air asam + tepung..

   Tahu x, iba kene lg teruk ngn amir hamzah.. dah la die pg tuang tepung atas iba, pas2, keesokan harinya kitorang g main bowling, boleh die simpan stokin yg xbasuh sepanjang kem (2 minggu) kt dalam beg iba sehari semalam.... untung xbau... syuk dh ckp stoin amir xbasuh, tp iba xpercaya... hmmm... kesian kan.. nasib badan... haha.. tp ni la kenangan GT... 

   Betapa istmewanya GT ni drpd group2 lain yg iba pernah join, or dak2 class, ngn GT je iba berperangai mcm kt rumah... sbb iba tahu team GT ni saling melengkapi antara satu sama lain.. Mungkin d sbbkan lain2 kos, maka membawa pemikiran yang berbeza dan boleh menerima antara satu sama lain.. sampai satu tahap iba rasa berada dengan family GT seolah2 berada d rumah... dah la... pnt dh iba berceloteh hari ni... banyak lg nk cite sal dak2 GT... tp entry lain pulak.. hoho.. ok.. jom tgk gelagat dak2 GT..


rajah 1.0
huhu... gambar atas ni, modul 1 masa kt TTDI... huhu.. gambar banyak sgt, so, iba letak dlm 1 gmb je senang...


rajah 1.1
Gambar rajah 1.1 ni, modul 2.. menyanyi sorang2 n ada org syco... haha... nak tengok sejauh mana kite fokus... kalau terpegaruh 2. kire fail la... huhu..


rajah 1.2

ha....! gambar atas ni pun, modul 2..kene berjalan kt atas batu2 kecik 2... sambil menyanyi... uiiiiiiiii!!!!!! sakit sgt3.... sampai ada yg nak jatuh bagai... bermacam2 ragam dan idea drpd family GT ni...

gambar2 kem feseni yang lainnya iba mls nk upload... sbb bnyk sgt.. haha..ok la.. setakat ni je la celotehnye... ponat dah... ^_^

sekian...

..Terima kasih sudi baca..