main event kompang salah rumah..~

Assalamualaikum.... Salam pembuka bicara... salam sejahtera... alhamdulillah bertemu kembali... ok... entry kali melibatkan kompang juge... ahakz...! harap xbosan ye kawan2... sbb bg Iba, cerita yg bakal Iba ceritakan adalah lucu dan menarik... mmg boleh gelak terguling2 ... mana x nya, main event kompang salah rumah..

Bulan lepas, xingt bpe hari bulan... Kami budak2 GT ada event kompang kt KG Melayu Subang.. seperti yang korang dah tahu kan. kg melayu subang kan besar.... So, probability utk salah rumah adalah sgt lah besar...  meh Iba cite lebih kanjut..

Ok.. Bermula kisah( bersyair)........... 

Masa mule2 kami sampai kt rumah 2. kami masing2 tertanya2 betul ke rumah ni.... Kami pun tetap pendirian kata betul lah... sbb ikut peta dalam kad jemputan 2... pas2 g la rumah pengantin, duk tunjuk kad kahwin kt depa.. pas2, deme pun tunjukkan kad kahwin jugak... TP yg peliknye, kad kahwin yg deme tunujuk berbentuk melintang.... kad kahwin kami pulak segi empat sama... so, Iba pun fikir maye kad kahwin yg deme tunjuk 2 untuk VVIP... sbb 2 lain.... huhu

pas2, kami pun makan la... Kebiasaan bagi kami sampai2 terus makan... isi perut yg kosong...  Bile dh kenyang, masing2 duk ungkap perkataan yg sama je.... " dah kenyang, jom la balik..." mejoriti duk ulang benda yg sama je.. Lepas mkn, event manager kami (roy) ckp kt family pengantin, lebih kurang cm ni la dialognye...
Roy :: cik, nanti kami ada silat..
family pengantin :: silat? tp kami xtempah silat...
roy :: tapi kami ada silat...
family pengantin :: oo... yeke... ok,, nanti pkcik siapkan tikar..
(haha...... penganting yg betul mnx kami silat sekali... tp pengantin yg kami pegi ni, xada silat... mmg kelaka...)

pas2, kami pun trainin sebelum pengantin sampai.. xlama kemudian. event manager kami, Roy, dapat panggilan dr pengantin..  lebih kurang cm ni la dialognye.. Dialog sebenar wallahua'lam...
Pengantin :: Roy, dah sampai ke?
Roy :: kami dah lama sampai kak...
Penganting :: dah jumpa bpk akak? yang pakai baju warna PEACH...
Roy :: warna PEACH? ( ha!!!! sedangkan tempat pengantin yg kami sampai 2, bpk pengantin n family pengantin pakai baju wrna kuning...)
Pengantin :: Betulkan dah sampai? kat rumah 2 TINGKAT WARNA KUNING...( ha!! rumah yang kami pegi 2, setingkat je, tapi WARNA KUNING...  n sebelah rumah engantin yg kami pegi 2, rumah 2 TINGKAT...haha!!)
Roy :: rumah 2 tingkat warna kuning?
Pengantin :: ha!! keluarla...
tutt....tuttt......tutt....

So, ble kami keluar dr tempat kami training 2, tup2 nampak pengantin LELAKI dah sedia.... kami pun pelik jugak la... knp iring pengantin lelaki pengantin perempuan yang incharge... huhu... kami pun biar la.... dh siap iring, kami pun berkumpul untuk silat pulak.... tengah duk silat2, roy dpt calling dr pengantin... Roy terkejut la.. Pengantin depan mata kami.. n kami tgh main kompang n silat...  dialog lebih kurang cam ni la...
Pengantin:: Roy, kat mana 2? akak dah tunggu ni...
Roy :: alamak kak( sambil tepuk dahi)!! kami silap rumah ni... dorang tengah silat 2..

hahaha.... dah habis main terus keluar dr tempat 2... rupe2nye kami salah rumah.... xlama lepas 2, kompang pengantin yang kami pergi 2, sampai... deme sampai lambat... Pas2, kami pun d hantr pegi ke rumah pengantin yang sebenar n yg sepatutnye kami pegi... Dugaan pulak bile satu kete lagi xleh kuar sbb kene block... dpt kuar satu kete je.. so ulang alik la amik dak kompang... sampai2, kami dengar bunyi paluan kompang... alamak... pengantin dah masuk plak... dorang cari mana budak kompang... rupe2nye, deme pakai mines one... untung deme ada....

Punye la malu... pas2 mnx maaf sbb salah rumah... nak cover balik, masa pengantin duduk atas pelamin, kami pun main kompang n silat n kami iring masa pengantin nk g makan... time pengantin makan, kami buat persembahan.. mmg all out la semua.. n extra selawat... huhu... mmg 1 pengalaman yg sgt3 lucu n menarik ... haha.... Law ingt balik mmg boleh tergelak3 sampai guling6..... haha..... memeng banyak sgt kebetulan...

Bagi Iba pasti ada hikmahnye kami salah rumah... Mybe, nak cover kompang pengantin yg lambat n mybe deme xada mines one utk buat backup... pengantin yang asal yang patut kami pegi deme ada backup... mungkin jugak la... huhu....


Ni gambar yg salah rumah..

Amboi sedap je makan... dh la salah rumah..

tgh training.....

tengah iring

tengah iring jugak..

iring jugak...


Ni pulak gambar kt rumah pengantin yag betul...
main untuk silat...

iring penganti pg makan...

Persembahan...

Bersama pengantin....


^_^

..Terima kasih sudi baca..