aha....! aktiviti baru kelab GT....

Assalamualaikum.. salam pembuka bicara.. salam sejahtera... Alhamdulillah bertemu kembali kita dlm blog yg serba kekurangan dr segala benda.. Alhamdulillah masih di beri keizinan untuk mengarut + membebel + berceloteh = entry ni... :face30:

Back to topic ye kawan2... aktiviti baru?? apakah dia...???:124: hahaha... jgn tertanya2... sabaq sat no... kene la cerita dr awalkan... xkan tibe2 terus masuk cerita... xmasuk la law cm 2.... huhu....

Last week, hari sabtu ahli Kelab GT (gema tanjung) berjimbe2 (*maaf ayat sendiri) pergi masjid jamek.. mencari kostum untuk feseni... aktiviti tahunan la katakan... senang citenya tiap2 tahun la GT ni kuar g cari kostum.. (agaknya la...) huhu.. ok.. berbalik pada feseni td ye.. alhamdulillah terpilih masuk feseni walaupun sesungguhnya diri ini xlayak pun masuk feseni.... ok2..!! dah2!! back to topic asal......

Hmmmmmmmmmmmm... maleh le nk tulih panjang2.. moh le jenguk gambo...

* ni baru nk gerak n tunggu deme2 ni amik payung n beli payung... dek gara2 hujan la tuan pengurus ngn naibnya sanggup beli payung.. haha:face64:


* ha...! sekarang kami berada di luar kk9... makanya, perjalanan kami sudah bermula.. perjalanan yang mencabar... hehe:face72:


* huhu... gadis payung... perjalanan kami bermula dengan menunggu bas di hadapan Shell bedekatan KFC... tgh tunggu bas lalu time ni....:face69:


* sudah berada di Stesen Universiti untuk menaiki LRT menuju ke destinasi... huhu...:face57: masih berkesempatan untuk snap 1 or 2 picture sebelum LRT sampai....


* aha..! yg ni ketua rombongan kami....:face12:


* akhirnya..... setelah berhempas pulas sampai juga ke destinasi yg di tuju.... 1 perjalanan yg amat mencabar ye..:123: hehe

sampainya kami di detinasi, maka teruslah terjah kedai2 n butik2 yg berkaitan dengan baju... mencari yang berkenan di hati... lepas satu, satu kedai kami terjah... tapi untuk jumpa yg berkenan di hati amatlah payah....


* salah satu kedai yang kami terjah.. first lady xsilap... huhu... masih sempat bergambo...:face34:


* weee........... gambo tinggalkan kenangan kt c2... huhu...:face23: kami keluar balik dr first lady sbb deme xsiap kemas lagi n baju2 xberkenan di hati....


* deme2 tgh mencari baju yang berkenan di hati tapi kami masih sempat untuk bergambo... meninggalkan kenangan di kamdar...:face75:


* woohoooo.... terserlah ye ketekunan tuan pengurus melihat baju2 yg bergantung2 dengan begitu banyak sekali di hadapannya....:face44:


*aha....! ni la keje kami... mereka bertumgkus lumus duk memilih baju kami duk bz ngn hP... lagi2 si amir duk bz ngn palapesnya....:face75: ni salah 1 kedai yg kami terjah.. kedai ni la yg akhirnya menambat hati deme... kedai a'niz...


* gmbar ni menunjukkan banyak kedai yang kami terjah menjual pakaian pengantin... yg xfhmnya ghamei beno yg nk belinya.. agaknya musim kawin kot...:face60:


* kami berada dalam bangunan mara...(apa ntah namanya.. nmpak tulisan mara je..) huhu... sampai ke sini kami mencari kostum untuk feseni... hebatkan....:face17:


*setelah penat berjimba2 dalam bangunan td, kami pun OTW nk pergi sogo untuk sambung berjimbe2.... hoho... berjimbe la sgtkan..


* penat berjalan, makan la pulak.. yg pandang camera pun boleh dikire berapa orang.. yele.. nampok beno laponye... duk tunduk sambil menikmati makanan yg lazat lg menyelerakan....:face72:

after menyelesaikan fardhu yg wajib n mengisi perut, kami pun sambung le berjimbe2 lg... sambung mencari baju... alhamdulillah bertemu yang berkenan dek hati.. baju melayu di kedai a'niz dan kain baju kurung di nagoya tekstile law xsilap... (law silap maaf...)

ha............! dh selesai membeli belah baju, operasi mencari sampin n kain untuk perempuan... so....! bermula la aktiviti baru kelab GT... haha....:face64: iaitu operasi mencari sampin yg berkenan di hati dalam timbunan sampin yang banyak sgt... kami buat kedai 2 mcm kedai master... :face75:

huhu.... mcm2 aksi ada... sedangkan cume mencari 1 sampin sahaja.... ye le... lg 3 sampin dh di temui... asalnya nak cari yg 1 corak... tp xjumpa... dh penat berusaha... last2 buat keputusan xsama corak pun xpe asal sama warna...

moh le terjah aksi deme....:face34:


* ha..........! 2 dia........ tuan pengurus duk korek2 sampin2 yg belah dalam... hasan pulak kepanasan dek kerana di himpit dengan timbunan sampin...:face72:


* huhu... ni lg sorang duk terhimpit di tengah2 lautan sampin.... gara2 semangat nk cari sampin yg 1 tu....:face75:


*nampak x kesungguhan kami...? tertonggeng2 gara2 mencari sampin tu... kami cekalkan semangat masa mencari ni.....:face72: xhiraukan langsug orang keliling...


* begitu tekun dan bersungguh ahli GT ni mencari sampin... kan teman dh kabo, aktiviti baru kelab... boleh apply untuk tahun depan plak.....:face69:


* aha................! lihat...........! siap merangkak atas timbunan sampin.. ish3...(geleng kepala)... mmg hebatla GT ni.....:face72:


* wohooo...! siap landing lg atas sampin 2... wow...!!!:131: teruja2....!:face73: hahaha...!


*ha.................! ni le naib pengurus yg landing atas timbunan sampin... dye ingat katil apa suke2 hati je nk landing kt situ..:face60:


*huhu.. ce teka sapa yg jumpa............?haha...


* ha.............! ni le tuan badan yang jumpa sampin 2.... so..., teman dapat buktikan pepatah melayu " usaha tangga kejayan ".... huhu...

alhamdulillah.. akhirnya pencarian berakhir... lepas mimi jumpa je sampin yg ke 4 tu, masing2 bersorak kegembiraan... orang2 keliling dh plik tgk kami... cari sampin cm cari harta karun... huhu.. kire harta karun la juga.... sbb kami pun bersorak seolah2 harta yg selama ini dicari di temui... haha:face64:

Misi pencarian sampin ni boleh le masuk dlm aktiviti tahnan kelab GT.. hehe:face75:

After that, maydin cari kain untuk perempuan plak... nak cari kain perempuan pun susah... kainnya corak2 lama.... xlawa... last2, kain pelekat warna purple yg menambat hati deme... huhu:face64:

ok... dh penat berjalan.. 1 badan dh sakit... mana xnya, dr pg keluar sampai ke petang.. so....! time to balik.. woohooooooo.....!:face64:


*keceriaan still terserlah walaupun kepenatan mencari sampin.. keh3:11:


*lihatlah muka2 kepenatan mencari sampin...... masih sabar menunggu bas datang menjemput.....


*gambar ni menyeramkan...:face61: dalam camera org buat lain, realiti deme buat lain... ish3...


* ok... selamat pergi dan selamat pulang ke kk9... pulang menuju ke bilik masing2.........
:face71:


ok.... cite dh habis..... dah malas nk cerite detail.....


..Terima kasih sudi baca..